onsdag 24 augusti 2011

Vit choklad och Vaniljmousse med Jordgubbsås



Vit choklad och Vaniljmousse med Jordgubbsås
(4 port.)

Ingredienser

2 dl Vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl Kesella Vanilj kvarg



Jordgubbssås 150 gram frysta jordgubbar
0.5 dl strösocker
Färska jordgubbar till garnering

Släng ihop det så här:
  1. Vispa grädden
  2. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att det precis bara smälter.
  3. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
  4. Rör ner "äggchokladen" i kesellan och sist grädden.
  5. Häll upp moussen i små glas. Låt galsen stå i kylen ca 1 timmas.
  6. Garnera med bär och ev riven vit choklad.

Jordgubbssås
  1. Tina jordgubbarna. Mixa dem med socker.
  2. Passera genom en finmaskig sil.
  3. Skeda jordgubbssåsen över moussen. 
  4. Garnera med färska jordgubbar.

Smaska på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar