Vit choklad och Vaniljmousse med Jordgubbsås
(4 port.)
Ingredienser
2 dl Vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl Kesella Vanilj kvarg
Jordgubbssås 150 gram frysta jordgubbar
0.5 dl strösocker
Färska jordgubbar till garnering
Släng ihop det så här:
- Vispa grädden
- Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att det precis bara smälter.
- Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
- Rör ner "äggchokladen" i kesellan och sist grädden.
- Häll upp moussen i små glas. Låt galsen stå i kylen ca 1 timmas.
- Garnera med bär och ev riven vit choklad.
Jordgubbssås
- Tina jordgubbarna. Mixa dem med socker.
- Passera genom en finmaskig sil.
- Skeda jordgubbssåsen över moussen.
- Garnera med färska jordgubbar.
Smaska på!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar