Ingredienser:
Pajskal
3.25 dl vetemjöl
2.5 dl florsocker
100 g smör
1 st ägg
Citronkräm:
2.5 dl florsocker
100 g smör
1 st ägg
Citronkräm:
2 st ägg
1.3 dl socker
2 st citroner, skalet
1 dl citronsaft
150 g rumstempererat smör
1.3 dl socker
2 st citroner, skalet
1 dl citronsaft
150 g rumstempererat smör
Baka så här:
- Häll ut vetemjölet på bakbordet. Gör en grop i mjölet och lägg i smör, florsocker. Nyp ihop till en smulig massa och tillsätt ägget. Arbeta bara precis in det i degen och låt sen vila i kyl i cirka 30 minuter.
- Kavla ut degen, cirka 3 millimeter tjock och tryck ut den i en smörad pajform. Skär bort överbliven deg.
- Picka degen i formen med en gaffel och frys den i ungefär en timme.
- Värm ugnen till 230 grader, sätt in pajformen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 6 minuter.
- Blanda ägg, socker, citronsaft och citronskal i en kastrull. Sjud upp till cirka 85 grader. Använd en hushållstermometer.
- Sila sedan över krämen till en annan bunke. Plasta den och låt stå tills den når rumstemperatur.
- Blanda i det rumstempererade smöret och fyll sen det avsvalnade pajskalet.
- Ställ pajen kallt och låt den stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar