onsdag 24 augusti 2011

Lemon curd

Lemon curd
Ingredienser:
2 ägg
1, 5 citron
2 dl strösocker
100 g smör


Gör så här:
1. Finriv skalet från citronerna och pressa ur citronsaften i en kastrull.
2. Värm upp, citronsaften, det rivna skalet tillsammans med
    1 dl strösocker under omrörning så de "smälter ihop"
3. Sila över i en bunke (så skalet försvinner) och låt svalna lite.
4. Vispa 2 ägg och resterande 1 dl strösocker poröst.
5. Häll citronröran och äggröran i en kastrull och låt det sjuda upp
     tills det tjocknar till en del (får INTE koka!)
6. Skär ner smöret i småbitar och lägg i under omrörning tills det smält.
7. Häll över i en bruk med lock och låt svalna i kylskåpet,
     helst över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar