onsdag 24 augusti 2011

Majas chokladdoppade knäck kola

Majas chokladdoppade knäck kola 

Ingredienser:

75 g smör
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
150 gram ljus choklad
75 gram vit choklad

Gör så här:
1. Smält smöret i en större kastrull.
2. Häll i strösocker, sirap, salt och vispgräddden.
3. Låt koka upp under omrörning
4. Kokas kraftigt, rör då och då till 123 grader
    (använda en digital kökstermometer) eller gör ett kulprov
5. Häll genast ut på ett bakplåtspapper på en plåt/ bricka
6.  Smält den ljusa chokladen i ett vattenbad och låt svalna lite.
7. Skär i bitar försiktigt med en vass kniv
    eller klipp kola massan med en sax.
8. Doppa kolabitarna i chokladen och lägg den på ett bakplåtspapper, låt chokladen stelna.
9. Smält vit choklad i ett vatten bad och ringla över med en sked.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar