Årets bästa juliga efterrätt! (snabbt och smidigt)
Ni måste testa!
Varmbanan och Pepparkaka med Vaniljglass
Ca 4 port
Ingredienser:
2-3st bananer
10-12 st pepparkakor
ljus sirap
vaniljglass
Släng ihop det snabbt och smidigt så här:
1. Skär bananerna en gång på längden och en gång på mitten och lägg dem i en pajform/gratängform2. Ringla över lite ljus sirap över de skurna bananerna
3. Bryt ner pepparkakor i små bitar och strö över, ej för smuligt. (spara ex 4st pepparkakor till 4 port som dekoration)
4. Sätt in formen i ugnen på ca 150 grader. Så att bananerna och pepparkakorna mjuknar och blir varma.
(OBS håll god kolla så att du inte bränner pepparkakorna)
5. Lägg upp i dessert glas och lägg på vaniljglass medans bananerna är varma.
6.Detorera med en hel pepparkaka.
MUMSFILLIBABBA!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar