onsdag 24 augusti 2011

Varmbanan och Pepparkaka med Vaniljglass

 Det låter säkert himla underligt detta, med en fröjd för smaklökarna.
Årets bästa juliga efterrätt! (snabbt och smidigt)

Ni måste testa!
  
Varmbanan och Pepparkaka med Vaniljglass
Ca 4 port
Ingredienser:

2-3st bananer
10-12 st pepparkakor
ljus sirap
vaniljglass

Släng ihop det snabbt och smidigt så här:
1. Skär bananerna en gång på längden och en gång på mitten och lägg dem i en pajform/gratängform
2. Ringla över lite ljus sirap över de skurna bananerna
3. Bryt ner pepparkakor i små bitar och strö över, ej för smuligt. (spara ex 4st pepparkakor till 4 port som dekoration)
4. Sätt in formen i ugnen på ca 150 grader. Så att bananerna och pepparkakorna mjuknar och blir varma.
(OBS håll god kolla så att du inte bränner pepparkakorna)
5. Lägg upp i dessert glas och lägg på  vaniljglass medans bananerna är varma.
6.Detorera med en hel pepparkaka.

MUMSFILLIBABBA!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar