onsdag 24 augusti 2011

Jättechoklad Cupcake
Ingredienser:
2st ägg
2dl strösocker
1dl mjölk
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver
2msk kakao
90gr smör
100gr blockchoklad

Frosting:
100gr smör
200 gr philadelphia ost
1pkt choklad florsocker
2 tsk citronsaft

Gör så här:
Sockerkakan:
1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Smält smör.
3. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke.
4.Vispa i mjölken i ägg smeten och sedan ihop
    med mjölblandningen och smöret.
5. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant.
6. Häll i smeten och grovhacka (stora bitar) chokladen,
    strö i chokladen i smeten
7. Grädda kakan på 175 grader i ca 25-35 min, (gör stickprov)
8. När kakan är klar, låt den svalna innan du tar bort den från formen.


Frostingen:
ngredienser
60 g mjukt smör
5
dl florsocker  med chokladsmak ( hittar du ej i affären, använg 0,5dl kakao)
1
tsk vaniljsocker
1
msk färskpressad citron, saften
100
g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg (om man inte har choklad)

  1. Vispa Smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
  2. Vispa i Philadelphiaosten.
  3. Spritsa eller bred på kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar