onsdag 24 augusti 2011

Ganache

Ganache /Fluff är den perfekta tårtfyllningen och kan göras i mer smaker än du kan tänka dig, bara fantasin sätter stopp!
Kan med fördel också användas som frosting på cupcakes!
exempel på Ganache fyllningar finner du under receptet...




Ganache
Ingredienser:
200 gr Vit choklad  (eller vilken god smak du än vill)
2.5 dl vispgrädde.

  1. Skjud upp den o vispade grädden (får absolut inte koka! går ej att vispa annars och du kan kasta det)
  2. Hacka ner chokladen (eller smaken du valt) och lägg den i den uppvärmda grädden.
  3. Rör tills allt smält ihop och häll över det i en visp-bar bunke.
  4. Sätt plast eller lock över bunken och in i kylen (minst 6timmar, helst över natten)
  5. Vispa sedan upp det till ett härligt fluff att fylla dina tårtor med! 
Exempel på Ganache smaker:
After Eight
Vit Choklad
Dumle
Mörk Choklad
Polka choklad (Marabou polka/mintkrokant el. Faxer Marianne)
Gelehallon
Ahlgrens bilar
Reisenkola
Nonstop
Daim
Geisha
Guldnougat

Har du fantasi? Testa dig fram, hitta en ny smak och tipsa mig gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar