Muffins
Ingredienser
(ca 12 stora)
2 ägg
2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
3,5 tsk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
1 dl flytande smör (90gram smält)
2 dl vanilj yoghurt
1 tsk citronsaft
36 små daimbitar ( 3 i varje cupcake)
Frosting
Ingredienser 60 g mjukt smör
5,5 dl florsocker (eller tiis du är nöjd med konstistensen)
0,5 dl jordgubbssylt tsk vaniljsocker
0,5 msk färskpressad citron, saften
100g Philadelphiaost
Några droppar röd karamellfärgGör så här:
Muffisen
- Vispa ägg och strösocker poröst i en skål.
- Blanda resterande torra ingredienser i en annan skål och
sedan ner i ägg blandningen. - Häll i yoghurten och smöret (smöret måste svaltnat om det smälts)
Rör, vispa ej. - Lägg muffinsformar på en plåt, eller allra helst i metallmuffinsformar
(blir både lättare att ta upp och mycket snyggare) - Häll smeten i en kanna och häll sedan i formarna (fyllda 4 / 5)
- Nu passar du på att trycka ner allt det där goda
daimbitarna i de fyllda formarna!
Grädda i mitten av ugnen på 175grader i 15-20 minuter
tills de är gyllenbruna fluffiga och fina
- Vispa Smör, Philadelphiaost vaniljsocker och citronsaft krämigt.
- Vispa i florsocker lite i taget
- Färga glasyren me några droppar karamellfärg..
- Rör ner jordgubbssylt, fyll på med mer florsocker om konsistensen är lös.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar