Majas Cupcakes
Muffins
Ingredienser
(ca 24 normalstora)
2 ägg
2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
3,5 tsk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
1 dl flytande smör (90gram smält)
2 dl vanilj yoghurt
1 tsk citronsaft (endast ½tsk om chokladsmak)
Massor av exempelvis, stora bitar av
blockchoklad eller dumle, kanske after eigth,
annars nonstop eller varför inte bär?
Om chokladsmak lägg till:
3-4 msk kakao
1 msk flytande margarin
Frosting
Ingredienser 60 g mjukt smör
ca 5 dl florsocker, el till önskad konsistens
( florsocker med chokladsmak för choklad
eller alt. 3msk kakao och vanligt florsocker)
2 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, (saften)
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamell /pastafärg
Gör så här:
Muffinsen
- Vispa ägg och strösocker poröst i en skål.
- Blanda resterande torra ingredienser med en gaffel i en annan skål och
sedan ner i ägg blandningen. - Häll i yoghurten och smöret (smöret måste svaltnat om det smälts)
Rör, vispa ej. - Lägg muffinsformar på en plåt, gärna i metallmuffinsformar
- Häll smeten i en kanna och fyll sedan i formarna 2/3.
- Nu passar du på att trycka ner allt det där goda /
som ger det spännande i bakelsen!
(Massor av exempelvis, stora bitar av blockchoklad eller
dumle, kanske after eigth, annars nonstop eller varför inte bär?)
Snåla inte med dessa! Överdriv helst! - Grädda i mitten av ugnen på 175grader i 15-20 minuter
tills de är gyllenbruna fluffiga och fina
- Vispa Smör, Philadelphiaost, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
- Rör i florsocker till önskad konsisten (vispa ej hårt för då smälter florsockret och bli för löst)
- (om inte choklad) Färga glasyren i olika färger
med karamellfärg eller behåll den cremevit.
dekorera med ex, chokladdekorationer, frukt, strössel eller godis!
Förvaras i kylen!
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar