Ingredienser
10 bitar
2 ägg
3 dl florsocker
200 gr mörk blockchoklad
150 gr kokosfett
180 gr mariekex , fingermarie
1½ dl salta jordnötter
Baka så här:
- Klä en plastbytta med plastfolie.
(gärna avlång och lite högre jag använde stor siagalss bytta) - Smält chokladen och kokosfettet i ett vattenbad.
- Vispa ägg och florsocker vitt och pösigt, och blanda i chokladsmeten.
- Lägg jordnötter i botten på byttan och häll över ett tuntlager
med smet så att det precis täcker. - Täck chokladlagret med kex, och varva varannat lager med choklad, kex, choklad, kex.
- Avsluta med ett lager choklad och strö på jordnötter
- Ställ i kylskåp (täckt med lock eller plats i minst sex timmar, servera i 1,5 cm tjocka skivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar