onsdag 24 augusti 2011

Radiokaka med jordnötter

 
Radiokaka med jordnötter

Ingredienser
10 bitar 
2 ägg
3 dl florsocker
200 gr mörk blockchoklad
150 gr kokosfett
180 gr mariekex , fingermarie

1½ dl salta jordnötter

Baka så här:

  1. Klä en plastbytta med plastfolie.
    (gärna avlång och lite högre jag använde stor siagalss bytta)
  2. Smält chokladen och kokosfettet i ett vattenbad.
  3. Vispa ägg och florsocker vitt och pösigt, och blanda i chokladsmeten.
  4. Lägg jordnötter i botten på byttan och häll över ett tuntlager
    med smet så att det precis täcker.
  5. Täck chokladlagret med kex, och varva varannat lager med choklad, kex, choklad, kex.
  6. Avsluta med ett lager choklad och strö på jordnötter
  7. Ställ i kylskåp (täckt med lock eller plats i minst sex timmar, servera i 1,5 cm tjocka skivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar