Snickerskakor ca 20 st
1 st Burk skippy jornötssmör med krokant.
1 dl strösocker
2 dl sirap
1 dl kokosflingor
1 msk vaniljsocker
1 Liter Cornflakes
1 dl kokosflingor
1 msk vaniljsocker
1 Liter Cornflakes
200g mjölkchoklad.
1½ dl avsköljda jordnötter ( skölj av saltet)
1 dl saltade jordnötter
ca 20 st bullformar
Släng ihop göttet så här:
- Värm upp sirap, strösockersocker och jordnötssmöret i en kastrull under omrörning.
- Blanda ihop Cornflakes, kokosflingor, vaniljsocker.Blanda ihop kastrullröran med cornflakesröran. I kastrullen på väldigt låg värme.
- Krossa conflakens med en slev. Men inte för småsmuligt.
- Skölja av saltet från 1½ dl jordnötter och rör ned dem i smeten.
- Klicka ut smeten i ex. bullformar på en plåt.
- Smält chokladen i ett vattenbad och ringla överdem på kakorna.
- Strö över lite saltade jordnötter på varje kaka och ställ in den i kylen för att de ska stelna.
Kakorna går prefekt att frysa!
Njut nu!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar