Majas Mint Kola
Ingredienser:
15 st Marianne Karameller
75 g smör
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 tsk pepparmintsarom
Gör så här:
1. Krossa Marianne Kramellerna
2. Smält smöret i en större kastrull.
3. Häll i strösocker, sirap, salt och vispgräddden.
4. Låt koka upp under omrörning
5. Kokas kraftigt, rör då och då till 124 grader (använda en digital kökstermometer) eller gör ett kulprov
6. I med pepparmintsaromen mot slutet
7. Häll genast ut på ett bakplåtspapper på en
eller på bakplåtspapper i en sockerkaksform.8. Strö över de krossade karamellerna
och ställ in i kylen tills det stelnat.9. Skär i bitar försiktigt med en vass kniv
eller klipp och packa gärna in i cellofan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar