onsdag 24 augusti 2011

Majas Mint Kola

Majas Mint Kola 

Ingredienser:

15 st Marianne Karameller
75 g smör
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 tsk pepparmintsarom

Gör så här:
1. Krossa Marianne Kramellerna
2. Smält smöret i en större kastrull.
3. Häll i strösocker, sirap, salt och vispgräddden.
4. Låt koka upp under omrörning
5. Kokas kraftigt, rör då och då till 124 grader
    (använda en digital kökstermometer) eller gör ett kulprov
6. I med pepparmintsaromen mot slutet
7. Häll genast ut på ett bakplåtspapper på en
    eller på bakplåtspapper i en sockerkaksform.
8. Strö över de krossade karamellerna
     och ställ in i kylen tills det stelnat.
9. Skär i bitar försiktigt med en vass kniv
    eller klipp och packa gärna in i cellofan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar