onsdag 24 augusti 2011

Mammas Kinagryta

 
Mammas Kinagryta 
Ingredienser:
(4pers)
500 gram blandfärs
3,5 dl basmatiris
1 burk böngroddar
0,25 st gul lök
1 burk skivade champinjoner ( stor burk)
3 msk soja (kan behövas mer)
2 dl jordnötter
salt efter behag
malen svartpeppar
1 tsk ex, olivolja, matolja

     Gör så här:
  1. Koka upp vatten (7.25dl) till riset.
  2. Häll i riset och oljan, lägg på locket på kastrullen och sänk värmen. rör ej om. (kokas i ca 15 min, när vattnet kokat bort är riset klart.)
  3. Bryn blandfärsen och krydda med ENDAST salt, svart peppar och soja. OBS Var inte rädd för att krydda på rikligt!
  4. Stek böngroddar, champinjoner och hackad gul lök.
  5. Skölj av saltet från jordnötterna.
  6. Blanda ihop alla ingredienser (också riset) i en skål/bunke och servera med soja till.
          Riktigt Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar