onsdag 24 augusti 2011

Kräftsoppa

Kräftsoppa
(2 port)
Ingredienser

1 pkt, keldas tomtasoppa 5dl
1 burk  burk creme fraiche
ca 300 gram skalade kräftor (man kan använda räkor om man föredrar det)
dill
citronpeppar
chilipeppar
salt
vitlöksbröd / örtbaguett eller rostat bröd

Tillagning:
1. Börja med att värm upp tomatsåsen i en kastrull under omrörning. Koka ej.
2. När soppan är varm, rör ner creme fraiche. Krydda med salt, citronpeppar och chilipeppar.
3. Låt den bli ordentligt
4. Lägg i hackad dill vid slutet.
5. Precis innan servering,  lägg i kräftstjärtarna i soppskålar
    så att de inte blir sega, och häll sedanöver soppa.
Servera med ungsbakat bröd /örtbaguett/ vitlöksbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar