jordgubb och lemoncurd
Ingredienser:
Botten:
10-15 digestivekex
50 gram smör
Cheesecake:
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
3 ägg gulor
3 äggvitor
2dl strösocker
150gr philadelfiaost
jordgubbar
lemoncurd - recept finns här --> (http://majabakar.blogspot.com/2011/08/lemon-curd.html)
(snabbvariant? Lemoncurd finns att köpa bland marmelanden i butikerna)
gärna fler bär till dekoration
Gör så här:
- Smält smöret och mixa sönder digestivekexen (mosa med gaffel eller mixa i mixer)
- Blanda smör och de smulade digestivekexen och tryck ut det
i botten på en form med löstagbar kant. - Ställ formen i frysen medan du gör smeten till cheesecaken.
- Vispa grädde och vaniljsocker hårt (Bunke 1)
- Dela upp äggvitor och äggulor i två separata bunkar från 3 ägg.
- Vispa äggulor och strösocker poröst
och vispa sedan i philadelfiaosten (Bunke 2) - Vispa upp äggvitor till ett kraftigt skum (Bunke 3)
- Rör ihop grädden med ägggulorna (Bunke 1 & 2),
rör sedan försiktigt ned äggvitorna (Bunke 3) - Fyll formen som stått i frysen
- Mixa jordgubbar och rör i lite socker, ringla i jordgubbssåsen i cheesecakesmeten
och svep en aning med en sked
(blanda ej för mycket, varva gärna smet och jordgubbssås om du vill) - Klicka i små klickar av lemoncurd jämt i formen.
- Frys i ca 4 timmar och dekorerar med massor av färska bär innan servering!
Men herregud! Det var verkligen en pina att kika in på din blogg just nu. Jag är nämligen sjukt hungrig!! ;)
SvaraRaderaHaha, ja du får se til att slänga ihop ngt smaskigt som mättar suget nu till helgen ;)
SvaraRadera