söndag 6 april 2014

Majas spenatsoppa



Majas spenatsoppa

Ingredienser:
5 port

500-600 gr bladspenat/hackad spenat
1 stor gul lök
10 dl vatten
2st grönskasbuljonger
2 dl grädde
2,5 msk vetemjöl
smör
salt
svartpeppar
6-8 ägg 
4 bröd  av valfri sort!
(jag föredrar ciabatta, eller 
pain riche att doppa )

Gör så här:
1. Koka upp buljongen ( 10 dl vatten och 2 grönsaksbuljonger)
2. Finhacka lök  och bryn den med den hackade spenaten i  smör i en kastrull.
3. Häll i buljongen bland spenaten och löken.
4. Koka äggen
5. Vispa ihop mjöl med 1,5-2 dl kallt vatten i en skål och häll i kastrullen (som redning)
6. Låt det koka upp lätt
7. Ha i grädden eller creme fraichen el.mjölk för magrare variant
8. Salta rikligt och peppra, smaka av!
9. Låt koka lätt under omrörning i ca 10 min. 

10. Häll upp i skålar och garnera med äggklyftor , servera med ugnsbakat bröd som man doppar.
Muuuums!


Tips!
Häll upp överbliven soppa i petflaskor och frys in.
Perfekt att ta med till jobbet och låta tina fram till lunch för att sedan hälla upp i skål och värma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar