Majas spenatsoppa
Ingredienser:
5 port
500-600 gr bladspenat/hackad spenat
1 stor gul lök
10 dl vatten
10 dl vatten
2st grönskasbuljonger
2 dl grädde
2 dl grädde
2,5 msk vetemjöl
smör
salt
svartpeppar
6-8 ägg
salt
svartpeppar
6-8 ägg
4 bröd av valfri sort!
(jag föredrar ciabatta, eller pain riche att doppa )
(jag föredrar ciabatta, eller pain riche att doppa )
Gör så här:
1. Koka upp buljongen ( 10 dl vatten och 2 grönsaksbuljonger)
2. Finhacka lök och bryn den med den hackade spenaten i smör i en kastrull.
3. Häll i buljongen bland spenaten och löken.
4. Koka äggen
5. Vispa ihop mjöl med 1,5-2 dl kallt vatten i en skål och häll i kastrullen (som redning)
6. Låt det koka upp lätt
7. Ha i grädden eller creme fraichen el.mjölk för magrare variant
8. Salta rikligt och peppra, smaka av!
9. Låt koka lätt under omrörning i ca 10 min.
10. Häll upp i skålar och garnera med äggklyftor , servera med ugnsbakat bröd som man doppar.
Muuuums!
1. Koka upp buljongen ( 10 dl vatten och 2 grönsaksbuljonger)
2. Finhacka lök och bryn den med den hackade spenaten i smör i en kastrull.
3. Häll i buljongen bland spenaten och löken.
4. Koka äggen
5. Vispa ihop mjöl med 1,5-2 dl kallt vatten i en skål och häll i kastrullen (som redning)
6. Låt det koka upp lätt
7. Ha i grädden eller creme fraichen el.mjölk för magrare variant
8. Salta rikligt och peppra, smaka av!
9. Låt koka lätt under omrörning i ca 10 min.
10. Häll upp i skålar och garnera med äggklyftor , servera med ugnsbakat bröd som man doppar.
Muuuums!
Tips!
Häll upp överbliven soppa i petflaskor och frys in.
Perfekt att ta med till jobbet och låta tina fram till lunch för att sedan hälla upp i skål och värma.
Häll upp överbliven soppa i petflaskor och frys in.
Perfekt att ta med till jobbet och låta tina fram till lunch för att sedan hälla upp i skål och värma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar