söndag 6 april 2014

Jello shots - i limeskal



Majas Jello shots i limeskal
En riktig partyhöjare!


Ingredienser:
16 klyftor
pkt Jotis Jelly Crystals apelsinsmak (se bild nedan,brukar finnas på willys) 
2,5 dl vatten
4 st lime
4 gelatinblad
1,5 dl vodka, ex. smirnoff 
  • Alt. Om du inte hittar Jotis Jelly crystals (som också finns i smak, jordgubb, hallon eller körsbär)Kan du använda dig av transparent apelsinsaft (ca 2,5dl saft på 0,5 dl  vatten totalt) varierar beroende på saftsort men den ska vara ganska stark då det späds med vodka också )och ha då i 10-12 gelatinblad.
  • För alkoholfritt alt. skippa bara vodkan.
Gör så här:
  1. Dela alla lime på mitten,pressa ur saften från en lime i ett glas och gröp  alla skal. 
    (lättast att skära med en kniv på insidan av den vita kanten och sen gröpa med en sked)
  2. Ställ de urgröpta limehalvorna på ett stabilt underlag, ex, isformar el äggkoppar.
    (se bild)
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten
  4. Värm upp vattnet i en kastrull och häll i limesaften och jelly crystals, rör försiktigt tills de löst upp.
  5. Lägg i gelatinbladen och låt sedan gelatinsaften svalna så pass att du kan stoppa i ett finger utan att bränna dig, gärna lite längre än så, tålamod!
    (häller du i alkohol innan den svalnat dunstar alkoholen)
  6. Häll nu i vodkan, rör om och fyll limehalvorna, ända upp! (se bild)
  7. Ställ formarna i kylskåpet och låt stelna, ca 4 timmar.(jag brukar göra detta på kvällen, och sätta på plastfolie
    efter 2 timmar, och låta dem stå under natten)
     
  8. Innan servering, skär halvorna på mitten
    och servera sedan de läckra jelloshotsklyftorna till de glada partygästerna!

    Ha en riktigt festlig kväll!


    VARNING!:
    Festa på dessa med måtta, då de har stor alkoholpåverkan när de lösts upp i magen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar