söndag 6 april 2014

Majas Jello shots -med smak av apelsin/jordgubb hallon och turkisk peppar



MajasJello shots  
- med smak av apelsin/jordgubb hallon och turkisk peppar


Hallon, jordgubb eller körsbärssmak
pkt Jotis Jelly Crystals med valfrismak (se bild nedan,brukar finnas på willys) 
2,5 dl vatten
4 gelatinblad
1,5 dl vodka, ex. smirnoff 

Turkisk pepparsmak
2 dl Turkiskpepparshots blandning
1,5 dl vodka, ex. smirnoff

8 st gelatinblad

För fler smaker ex, blå fisken, gräddkola, alternativen är oändliga:
Använd dig av shots extrakt, från ex bar king. (se bilder nedan)
  • Alt. Om du inte hittar Jotis Jelly crystals eller bar king extrakt. Kan du använda dig av transparent saft (ca 2,5dl saft på 0,5 dl  vatten totalt) varierar beroende på saftsort men den ska vara ganska stark då det späds med vodka också )och ha då i 10-12 gelatinblad.
  • För alkoholfritt alt. skippa bara vodkan.
Gör så här:
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten så de mjuknar
  2. Värm upp allt utom gelatinblad och vodkan.
  3. Lägg i gelatinbladen en och en under omrörning så att de smälter
  4. Ta kastrullen från plattan och låt svalna, så pass att du inte bränner dig om fingret)
    (häller du i alkohol när det är varmt dunstar alkoholen)
  5. Häll i vodkan och rör om.
  6. Fyll nu upp i ex, isformar av plast eller plastburkar, glassburkar el dyl.
    och ställ i kylen minst 4 timmar eller över natten med plastfolie över.
  7. Platsburkar? Skär formen på shotsen direkt i brukarna när det stelnat.
    Två el flerfärgat? Låt då bara en jelloshots-sats stelna, och häll över en ordentligt avsvalnad ny sats ovanpå. 
  8. Är det svårt att ta ur dem ur formarna?
    Häll då upp hett vatten i en skål och dopp botten av formen (endast botten!)
    en kort stund och kläm sen försiktigt ur Jello shotsen!
VARNING!:
Festa på dessa med måtta, då de har stor alkoholpåverkan när de lösts upp i magen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar