onsdag 29 augusti 2012

Kladdig kladdkaka!



Kladdig Kladdkaka!

Ingredienser
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao

2 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl
1.5 tsk salt

100gran mörk blockchoklad
100g smör

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret i en kastrull /eller använd flytande smör
  3. Vispa ägg och socker tills det blir poröst/ fluffigt
  4. RÖR ner resten av ingredienserna med ägg och sockerblandningen,
    MEN! blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.
  5. Häll smeten i en brödad form, helst med löstagbar kant!
  6. Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill att kladdkakan ska vara-
  7. Låt kakan svalna, servera med grädde el. glass,  gärna också med bär eller frukt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar