Ingredienser:
100 gram smör
1 dl + ca 2msk florsocker
2½ msk vaniljsocker
4 msk kakao
4-4½ dl smulor av sockerkaka
arraksessens eller punch ( efter smak)
200 gram marsipan
150 gram choklad (av valfri sort)
Gör så här:
- Rör noga ihop smör, 1dl florsocker, vaniljsocker och kakao
(Vispa ej med elvisp, vispar man för länge, då smälter florsockret) - Blanda i smulorna från sockerkaka
- Tillsätt arraksessens eller punch lite i taget, smaka av
(jag tycker det är godare med lite arrak och mer chokladsmak) - Forma degen/smeten till längder, lägg dem på fat och låt dem stå i kylskåpet en stund.
- Medan deglängderna står kallt, kavla ut marsipanen och sikta florsocker över
- Rulla in längderna i marsipanen (ett varv) och skär i 3-5 cm stora bitar.
- Ställ bitarna i kylen, hacka och smält chokladen över vattenbad eller i micron.
- Doppa ändarna av punschrullarna / bitarna i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper.
MUMS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar