onsdag 23 januari 2013

Havrekakor med chokladöverdrag


Havrekakor med chokladöverdrag

Ingredienser:
 150 gr smör  
4 1/2 dl havregryn  
1 dl  vetemjöl  
1 dl socker  
3 tsk vaniljsocker  
4 msk ljus sirap

Garnering:
150 gr nougat eller 
250 gr blockchoklad.

Gör så här:
  1. Smält smöret
  2. Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål.
  3. Häll i matfettet och rör om.
  4. Bred ut smeten på en plåt 20x30 cm klädd med bakplåtspapper
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 10-15 min tills den fått lite gyllene färg.
  6. Låt nu kakan svalna
  7. Smält chokladen i ett vattenbad eller mikron och brev ut chokladen eller nougaten över kakan.
  8. Skär kakan i rutor eller önskade bitar när chokladen eller nougaten stelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar