Majas Mint Kola  
Ingredienser:
15 st Marianne Karameller
 75 g smör
2 dl strösocker 
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 tsk pepparmintsarom 
Gör så här:
1. Krossa Marianne Kramellerna 
2. Smält smöret i en större kastrull.
3. Häll i strösocker, sirap, salt och vispgräddden.
4. Låt koka upp under omrörning 
5. Kokas kraftigt, rör då och då till 124 grader (använda en digital kökstermometer) eller gör ett kulprov
6. I med pepparmintsaromen mot slutet
7. Häll genast ut på ett bakplåtspapper på en 
    eller på bakplåtspapper i en sockerkaksform.8. Strö över de krossade karamellerna 
     och ställ in i kylen tills det stelnat.9. Skär i bitar försiktigt med en vass kniv 
    eller klipp och packa gärna in i cellofan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar