Havrerutor med choklad
Ingredienser
(1 plåt ca 28-30st)
(1 plåt ca 28-30st)
275 g smör
3 /4 dl ljus sirap
9 dl havregryn
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
300 gram mörk el ljus choklad
300 gram mörk el ljus choklad
Gör så här:
- Smält smöret i kastrull eller micron
- Blanda havregryn, socker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Häll i sirapen och rör i det smälta smöret
- Tryck ut smeten till en fyrkant ca 1-1,5 cm hög på ugnsplåt med bakplåtspapper, lämna ca 3 cm kvar till kanterna då kakan smälter ut, eller mer om du vill ha tjockare kaka.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter, tills den fått färg.
- Låt kakan svalna.
- Smält chokladen över vattenbad och bred över chokladen över den kalla kakan.
- Skär kakan i rutor när chokladen nästa har stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar