lördag 23 augusti 2014

Havrerutor med choklad




Havrerutor med choklad
Ingredienser
(1 plåt ca 28-30st)
275 g smör
3 /4 dl ljus sirap
9 dl havregryn
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
300 gram mörk el ljus choklad

Gör så här:
  1. Smält smöret i kastrull eller micron
  2. Blanda havregryn, socker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. 
  3. Häll i sirapen och rör i det smälta smöret
  4. Tryck ut smeten till en fyrkant ca 1-1,5 cm hög på ugnsplåt med bakplåtspapper, lämna ca 3 cm kvar till kanterna då kakan smälter ut, eller mer om du vill ha tjockare kaka. 
  5. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter, tills den fått färg.
  6. Låt kakan svalna. 
  7. Smält chokladen över vattenbad och bred över chokladen över den kalla kakan.
  8. Skär kakan i rutor när chokladen nästa har stelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar