lördag 23 augusti 2014

Flädermousse med jordgubbar och crunch




Flädermousse med jordgubbar och crunch
Lagom söt, len och knaprig
En perfekt kombination!


Ingredienser
(6-8 port)
5 dl vispgrädde
1,5 - 2 dl outspädd flädersaft
2 gelatinblad
12-16 havreflarn (2st / person)
Jordgubbar

Gör så här:
  1. Skölj och skär upp jordgubbar
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten så de mjuknar
  3. Sjud upp den outspädda flädersaften i en kastrull och rör i gelatinbladen
  4. låt detta svalna ordentligt, inte kallna
  5. Vispa upp grädden ganska hårt
  6. Vispa i flädersaften i vispgrädden, lite i taget
  7. Grovkrossa havreflarn och lägg ca 1st i botten av en serveringsskål eller glas.
  8. Klicka  i flädermoussen i glasen
  9. Toppa med jordgubbar och mer grovkrossade havreflarn
  10. Ställ i kylskåpet minst 1 timma och njut sedan !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar