Krispig Snickerskaka med
Nougat och Chokladtopp
Ingredienser
200g mjölkchoklad.
200g Nougat
1 st Burk skippy jornötssmör med krokant.200g mjölkchoklad.
200g Nougat
1 dl strösocker
2 dl sirap
1 msk vaniljsocker
1 Liter Cornflakes
1 msk vaniljsocker
1 Liter Cornflakes
Gör så här:
- Värm upp sirap, strösocker, och jordnötssmöret i en kastrull under omrörning på medelvärme.
- Blanda i Cornflakes, vaniljsocker.
- Krossa conflakens med en slev och blanda noga.
- Lägg bakplåtspapper i en form ca 20x30 cm eller mindre.
- Häll upp cornflakesröran och platta ut den på bakplåtspappret.
- Ställ in formen i frysen
- Smält nougaten över vattenbad, och låt den svalna något, bred sedan ut nougaten över cornflaksen
- Ställ in formen i frysen igen.
- Smält nu blockchokladen över vattenbad och låt den svalna till den tjocknar lite, rör emellanåt så att chokladen inte stelnar och bred sedan ut den över nougaten.
- Låt stelna i kylskåpet och skär sedan upp i passande bita (ca 2x2 cm)
Går utmärkt att frysa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar