lördag 24 mars 2012

Majas Cookies


Majas Cookies
(Snabbt och enkelt! )

Ingredienser

(16 st)
200gr smör
1,75 dl strösocker
1,75 msk vaniljsocker
2tsk bakpulver
2,5 msk ljus sirap 
3   dl vetemjöl (gärna fullkorn, det använder jag oftast)
2   dl havregryn
Massa gott som mörk och ljus choklad eller nonstop (smarties)
Varför inte bland allihopa?  Mums!


Baka kakorna så här

  1. Låt smöret mjukna lite i rumstemperatur och vispa ihop det med sockret. (använd elvisp)
  2. Häll i vaniljsocker, bakpulver och sirap och vispa. (Det blir en ganska hård smet)
  3. Nu vispar du i mjölet lite i taget, sen havregrynen det kommer tillslut bli som en smulig röra.
  4. Häll ut det på ett bakbord el skärbräda och knåda ihop det till en deg.
  5. Hacka stora bitar av chokladen (ljus, mörk eller båda)  Nonstop behövs inte delas.
  6. Blanda i chokladen i degen, någorlunda jämnt fördelat. (OBS!!! Spara 1/5 bredvid till dekoration)
  7. Dela degen i 16 delar och rulla till 16 bollar
  8. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg 8 bollar på varje plåt,
    glest så de har utrymme att smälta ut åt alla håll.
  9.  Tryck lite lätt på dem  så de får en platt yta men platta ej ut dem helt!
  10. Tryck löst i den sparade chokladen/nonstopen som dekoration.
  11. Grädda i ca 10-15 min på 175 grader tills de fått en gyllenbrun fin färg.
  12. När du tagit ut dem,  låt dem svalna 1-2 minut på plåten.
  13. Lägg sedan över dem på ett galler med en stekspade och låt svalna!

    Nu är kakorna färdiga att inmundiga!
    De går utmärkt att frysa också !