måndag 31 oktober 2011

Cupcakes kursen

Igår hade kursen i Cupcakes bak!
Tio glada tjejer kom och spridde sin kreativitet över bakelserna.
Jag är imponerad av hur duktiga de alla var och de uttryckte tydligt att de haft det riktigt kul på kursen och fått mycket inspiration.
Stort tack till alla fantastiska deltagare!


Deltagares Bakverk!

Jag hade med lite visnings cupcakes som jag bakat kvällen innan

Kurs i full gång
(I respekt till deltagare är bilden lite otydlig)

Se så duktiga deltagare!

lördag 29 oktober 2011

Sockerblommor

Har tillsammans med en vän gjort sockerblommor som jag ska ha med till kursen som jag håller på söndag hos medborgarskolan i  Cupcakesbak!

Blommorna är gjorda i flowerpaste pch ätbara färger som går att köpa
hos olika tårt -och bak butiker här på nätet.
De smakar som mashmallows, blir hårda men smälter snabbt i munnen.
Både vackert och gott ♥


lördag 8 oktober 2011

Frågor?

Skriv gärna en kommentar om ni undrar ngt eller vi ha tips,
så svarar jag så fort jag kan, med en kommentar under eran :)
Det går också bra att maila mig på
majabakar@hotmail.se

Kolakakor med en beröring av choklad


Kolakakor med en beröring av choklad
(superenkelt!)

Ingredienser
200gr smör
1,75 dl strösocker
1,75 msk vaniljsocker
2tsk bakpulver
2,5 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl (gärna fullkorn, det använder jag oftast)

Baka kakorna så här
  1. Låt smöret mjukna lite i rumstemperatur och vispa ihop det med sockret. (använd elvisp)
  2. Häll i vaniljsocker, bakpulver och sirap och vispa. Det blir en ganska hård smet.
  3. Nu vispar du i mjölet lite i taget, det kommer tillslut bli som en smulig röra.
  4. Häll ut det på ett bakbord el liknande och knåda ihop det till en deg.
  5. Dela i fyra delar och knåda varje var för sig.
  6. Lägg ett bakplåts papper på en plåt
  7. Gör nu dina fyra degklumpar till fyra stycken ormar
    (om de smular isär, knåda mer, blir det omöjligt att göra en orm?
    - Ha i lite smält smör, ca 0,5-1 tsk)
  8. Lägg två ormar på plåten och grädda i ca 18-22 min på 175 grader tills de fått en gyllenbrun fin färg.
    (ormarna smälter ut)
  9. När du tagit ut dem,  låt dem svalna ca 1 minut och du kan ta en degskrapa eller kniv och skära fina sneda bitar.
  10. Lägg över dem på ett galler med en stekspade och på med en bakduk så stelnar de.
    (kakorna är nu klara om du vill ha dem utan choklad)
  11. Gör samma med resterande deg ormar.
  12. När alla kakor svalnat, smälter jag ca 100 gr blockchoklad som jag sedan ringlar över alla kakor med en sked eller sprits.

    Nu är det bara att mumsa på!
    Går utmärkt att frysa!

onsdag 5 oktober 2011

Underbar inreding och massa fina kakfat!

Förra veckan, var jag i en alldeles underbar liten bod, massor av helt fantastiskt inredning, kakafat jag bara kan drömma om (som jag naturligtvis önskade mig i julklapp)
vackra kläder, kuddar, ljushållare och mycket mycket mer!
Kvarnboden!
En liten mysig inredningbutik längs vägen mellan Örebro och Nora som drivs av Elisabeth.

Kan inget annat än att ge Kvarnboden de alldra varmaste rekommendationer, ni bara måste dit!
Jag kan dessutom garantera det bästa bemötandet ni kan tänka er, passa också på att köpa er en härlig fika att av njuta på lande när ni ändå är där!
Här har ni länk till kvarnbodens blogg, väg breskrivning och kontakt
http://kvarnboden.blogspot.com/